• Alle producten zijn toegevoegd aan uw winkelmandje.

Eetkamerstoelen

Breed aanbod eetkamerstoelen die geschikt zijn voor ieder interieur! Laat je inspireren. CASHBACK WEEKDEAL! Kortingscode: GRATISCARE4U. Geldig van 20-01-2020 t/m 26-01-2020. Check de voorwaarden onderaan de pagina!

Selecteer de gewenste filters en klik op 'Filter toepassen' om de resultaten te filteren

Filter toepassen
Kleur
Materiaal
Overig
€119,95 €89,95
+
€119,95 €79,95
+
€119,95 €89,95
+
€119,95 €89,95
+
€89,95 €54,95
+
€149,95 €79,95
+
€109,95 €59,95
+
€109,95 €59,95
+
€109,95 €59,95
+
€109,95 €59,95
+
€79,95 €44,95
+
€79,95 €44,95
+
€79,95 €44,95
+
€119,95 €69,95
+
€119,95 €69,95
+
€119,95 €69,95
+
€119,95 €69,95
+
€69,95 €39,95
+
€69,95 €39,95
+
€69,95 €39,95
+
€69,95 €39,95
+
€69,95 €39,95
+
€69,95 €39,95
+

Eetkamerstoelen

Deze week hebben wij een té gekke cashbackactie! Koop 4 eetkamerstoelen met de daarbij behorende care kit, reken deze af met code GRATISCARE4U en krijg deze uiteindelijk gratis! We storten het aankoopbedrag van de care kit retour op je rekening. Dit bedrag zal maandag 27-01-2020 teruggestort worden.

NB. Retouren worden 100% gecontroleerd. Wanneer je besluit de care kit te houden, maar de stoelen te retourneren, dan houden we de originele prijs van de care kit in op het te crediteren bedrag van de eetkamerstoelen.

Let op: je dient de eetkamerstoelen en care kit in één order af te rekenen. Kortingscodes kunnen niet later worden toegevoegd.

Let op: deze actie is geldig in combinatie met alle care kits passend bij het materiaal eetkamerstoelen tot €12,95.

Waar moet ik beginnen?

Wanneer u toe bent aan nieuwe eetkamerstoelen komt u terecht in een wereld van heel veel keuze. Eetkamerstoelen zijn er in allerlei soorten, maten en kleuren. De ene stoel is gemaakt van leer, de andere van kunstleer (PU) en weer een andere van stof. Dit maakt de keuze voor een nieuwe eetkamerstoel niet makkelijk.

Het is belangrijk dat u zich, voordat u een nieuwe eetkamerstoel koopt, bedenkt wat u belangrijk vindt. Is het schoonhouden van het product belangrijk, eventueel omdat u kinderen heeft? Dan kiest u waarschijnlijk minder snel voor een stoel van stof. PU-kunstleer is dan wellicht een betere keuze, want dit is goed schoon te houden. Stof zit daarentegen zachter en voelt warmer aan direct nadat u gaat zitten.

Naast de keuze van de soort bekleding is de maat van de stoel erg belangrijk. Wilt u een eetkamerstoel met leuningen? Dan is het belangrijk om de hoogte van uw tafel op te meten zodat deze leuningen ook onder uw tafel passen. Verder is de zithoogte en –diepte van belang voor de mate van comfort. Bent u lang? Dan wilt u waarschijnlijk een hogere en diepere zit dan wanneer u niet lang bent.

Verder kan het van belang zijn dat u let op het frame en de poten van de eetkamerstoel. Met dikker vloerbedekking en plavuizen kunnen wielen onder de stoel vervelend zijn. Ook met stoelpoten kan dit zo zijn, in verband met de vier drukpunten die u dan in uw vloerbedekking krijg. Met een U-vormig frame verdeelt u de druk op uw vloerbedekking waardoor het langer mooi blijft.

Verschillende interieurstijlen

Industrieel

Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen waaruit u kunt kiezen. Gezien de laatste ontwikkelingen in de meubelbranche kunnen wij stellen dat industrieel helemaal in is. Dit geldt niet alleen voor stoelen, maar ook voor bijvoorbeeld tafels en lampen. Veel industriële meubelen zijn heel basic en soms ietwat ruw. Er wordt in deze stijl ook veel staal gebruikt, wat terug doet denken aan fabrieken en bouwwerken. Industriële inrichtingen worden vaak ‘aangekleed’ en ‘warm’ gemaakt door het gebruik van accessoires als schapenvachten en vloerkleden.

Modellen eetkamerstoel in de industriële interieurstijl kenmerken zich door het materiaal dat hierin verwerkt is. Het is vooral staal en dit staal mag gezien worden. Zo zijn de frames vaak ruw en basic. De zitting van een eetkamerstoel moet comfort geven en is veelal gemaakt van (PU) leer.

Fabrieken en bouwwerken zijn inspiratiebron voor de industriële stijl. Door diverse industriële componenten te combineren creëert u een mooie sfeer. Aan een ruwe houten eetkamertafel staan de industriële eetkamerstoelen bijvoorbeeld perfect. Hang er een lamp van bijvoorbeeld oude waterleidingen boven en zet er een vloerlamp naast die de uitstraling van een oude fabriekslamp heeft. Met accessoires als schapenvachten maakt u uw interieur helemaal af. Wilt u meer weten over deze stijl? Loop gerust eens binnen in onze winkel en informeer bij onze medewerkers. Zij helpen u graag!

Retro

Naast, of in combinatie met industrieel is de retro- of vintagestijl zeer populair. Retro producten zijn producten waardoor je aan vroeger terug moet denken. Dit kan dus zeer goed in combinatie met industrieel.

Onder retro eetkamerstoelen vallen veel verschillende soorten en maten. Dit komt, omdat de vormgeving van deze nieuwe producten is geïnspireerd door het verleden. Zo heeft Dimehouse City Shop de ribstoelen in haar assortiment. Deze stoel is gemaakt met een duidelijke knipoog naar de jaren ’20. De ribstoel is al jarenlang zeer populair en dat komt vooral door het comfort. Door de stoffen zitting voelt de zit direct warm aan. De vorm van het frame zorgt ervoor dat je niet te strak zit en heerlijk kunt ‘swingen’.

Scandinavisch

Naast industrieel en retro zijn er natuurlijk meer stijlen. Zo is er de stijl ‘Scandinavisch’. Deze stijl kenmerkt zich vooral door het verwerkte hout in het grootste deel van deze meubelen. Er worden vaak matte kleuren gebruikt met toevoeging van af en toe felle kleuren waardoor uw inrichting een vrolijke twist kan krijgen. Het voordeel van deze uit Scandinavië overgevlogen stijl is dat de designproducten vaak voor een lage prijs aan te schaffen zijn.

In Scandinavische designstoelen kunt u vaak hout terugvinden en dit hout mag gezien worden. Daarbij wordt er bij diverse modellen hard kunststof en/of stof gebruikt voor de zitting. Bij Dimehouse City Shop hebben wij diverse eetkamerstoelen in de Scandinavische stijl beschikbaar. Deze stoelen hebben vaak een lichte of matte kleur, maar bijvoorbeeld de Charlton is in kleuren als limegroen en oranje beschikbaar. Zo kunt u combineren met kleuren en hoeft een lichte inrichting niet saai of kil te zijn. Door rustige kleuren en accessoires te gebruiken kunt u een mooi interieur creëren.

Modern

Houdt u van licht, ruimte en overzicht? Dan is een moderne inrichting van uw huis misschien waar u zich prettig bij voelt. Een moderne inrichting is vaak strak met zichtbare lijnen. Daarbij is de uitdrukking ‘less is more’ in deze stijl van toepassing. Daarom worden minder accessoires gebruikt en zijn de meeste producten die in de kamer staan nuttig, denk hierbij aan de kasten en tafels. De materialen die gebruikt worden verschillen van glanzende lak tot glas en roestvrij staal.

Door het gebruik van vrijwel alleen nuttige en functionele producten worden de producten die in deze interieurstijl staan uitgelicht. Vaak zijn het stoelen of tafels die in de volksmond ‘design’ worden genoemd.

De moderne interieurstijl kenmerkt zich door de strakke vormen en lijnen. De extra toevoegingen die we bij retro en industriële interieurstijlen zien komen niet vaak voor. Zo worden minder vaak accessoires gebruikt en staan er veelal nuttige stoelen, kasten en tafels in modern ingerichte ruimtes. Eetkamerstoelen die bij de moderne interieurstijl horen worden vaak in één adem met design genoemd.

Landelijk

Bij de landelijke interieurstijl staat de rust van het platteland centraal. We zien weinig felle kleuren, maar bijvoorbeeld wel veel hout. De kleuren die wel gebruikt worden zijn veelal taupe, grijs, bruin en wit. Metaal zien we vrijwel niet terug in deze stijl.

Er zijn zoveel keuzes die meespelen bij de aankoop van een eetkamerstoel dat de beste tip is: ga op uw gevoel af en ga testen. De medewerkers van Dimehouse staan voor u klaar om u te helpen!